Geneanet > Infobronnen > Blog

Het is zo ver: het geheugen van Vlissingen verlaat écht de stad

Gepost door Jean-Yves op 31 jan. 2020
 

Het geheugen van Vlissingen is niet langer te vinden in de stad zelf. Het gemeentearchief en zijn hoofdbewaker Ad Tramper verlaten de stad. En dat gebeurt met een dosis realisme en met snufje weemoed. Ruim twee kilometer aan papieren en dossiers worden op dit moment verhuisd. Van het huidige archief aan de Hellebardierstraat in Vlissingen […]

Het geheugen van Vlissingen is niet langer te vinden in de stad zelf. Het gemeentearchief en zijn hoofdbewaker Ad Tramper verlaten de stad. En dat gebeurt met een dosis realisme en met snufje weemoed.

Ruim twee kilometer aan papieren en dossiers worden op dit moment verhuisd. Van het huidige archief aan de Hellebardierstraat in Vlissingen naar het Zeeuws Archief in Middelburg. Het geheugen van Vlissingen verlaat de gemeente.

Source

1 commentaar

Had in hellebardierst quasi m n bed staan! Mn grootvader was daar loods. Maar Middelburg is te fietsen, en daar liggen ook de nodige voetstappen. Tegenwoordig vanuit England werkzaam in de genealogie..


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren