Geneanet > Infobronnen > Blog

Stedelijk archief en documentatiecentrum erkend als stadsinstelling

Gepost door Jean-Yves op 31 jan. 2020
 

Het Stedelijk Archief en Documentatiecentrum Aarschot (SADA) is een erkende stadsinstelling. Dat besliste het schepencollege op 22 november 2019. Het SADA zet zijn huidige activiteiten verder en engageert zich nu ook om het stadsarchief correct te beheren. Zo wil het SADA ons verleden op een zo efficiënt mogelijke manier bewaren voor de toekomst. Het SADA […]

Het Stedelijk Archief en Documentatiecentrum Aarschot (SADA) is een erkende stadsinstelling. Dat besliste het schepencollege op 22 november 2019. Het SADA zet zijn huidige activiteiten verder en engageert zich nu ook om het stadsarchief correct te beheren. Zo wil het SADA ons verleden op een zo efficiënt mogelijke manier bewaren voor de toekomst.

Het SADA verzamelt, inventariseert, bewaart en ontsluit het archief van bedrijven, verenigingen en personen. Het bewaart verschillende verzamelingen die betrekking hebben op Aarschot, van foto’s en films tot geschriften. Nu het SADA een onderdeel is van de stadswerking, blijft het waardevolle archief gegarandeerd bewaard voor de toekomst.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren