Geneanet > Infobronnen > Blog

Geneanet lanceert een nieuwe optie, Geneanet DNA

Gepost door Jean-Yves op 16 feb. 2020

Laten we met Geneanet DNA de eerste genealogische DNA-gegevensbank voor Europa opbouwen.

Honderdduizenden mensen hebben ooit een DNA-test gedaan voor genealogische doeleinden. En meer en meer mensen vragen ons nu om de resultaten daarvan te kunnen gebruiken om via Geneanet nieuwe verwanten te kunnen ontdekken.

Vanaf vandaag stelt Geneanet u in de gelegenheid een nieuwe optie, in bêtaversie, te gebruiken, namelijk : Geneanet DNA, waarmee u de mogelijkheid krijgt om de resultaten van uw DNA-test te importeren, en te kunnen vergelijken met die van andere Geneanetgebruikers, om zo andere gebruikers te kunnen vinden waarmee u een aantal DNA-segmenten gemeen heeft. Hiermee kunt u nieuwe verwanten ontdekken !

U hoeft slechts uw DNA-profiel te downloaden, en te importeren op Geneanet DNA. Het is heel simpel, en Geneanet helpt u daarbij met beschrijvingen voor het downloaden van uw DNA-profiel vanaf AncestryDNA, 23andMe, MyHeritage, FamilyTreeDNA of LivingDNA.

Geneanet DNA doet de rest, met behulp van een krachtig vergelijkingsprogramma.

Om resultaten te krijgen bij het vergelijkingen van uw DNA-profiel met dat van andere Geneanetgebruikers, is het belangrijk om snel een groot aantal DNA-profielen te ontvangen. Aarzel dus niet om uw familie en vrienden aan te sporen hun DNA-profiel op Geneanet te importeren.

Bij Geneanet doen wij aan genealogie, alleen maar aan genealogie. Wij denken dat deze DNA-profielen een goede aanvullende optie zijn om verwanten te vinden.

Uiteraard vervangt deze nieuwe optie niet de manier van het beoefenen van genealogie, zoals wij die nu kennen, maar het is een aanvullende manier om verwanten te kunnen vinden.

Ontdek de optie

Waarom uw DNA-profiel op Geneanet importeren ?

Geneanet is de grootste Europese genealogische site met meer dan 3 miljoen gebruikers.

De optie Geneanet DNA is gratis : u ontvangt een lijst van personen waarmee u gemeenschappelijke DNA-segmenten gemeen heeft, en u kunt contact met hen zoeken. In tegenstelling tot andere sites is het niet nodig een abonnement af te sluiten om de stamboom van een andere gebruiker te bekijken. of contact met die gebruiker op te nemen.

De website van Geneanet is in Europa gevestigd, en respecteert de GDPR-reglementen. Geheel conform deze reglementen kan en zal Geneanet de DNA-profielen niet gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor toestemming werd verleend door de gebruiker. Net als van uw stamboom, blijft u eigenaar van uw DNA-profiel, en kunt u deze op ieder moment weer verwijderen.

Gebruikers met DNA-profielen gemaakt op verschillende websites zullen middels de Geneanet-DNA-databank een verwantschap met elkaar kunnen vinden.

Met uw hulp hopen wij de beste onafhankelijke dienst te kunnen opbouwen voor het vinden van verwantschappen via DNA.

Om meer te weten te kom,en over deze optie, raadpleeg de FAQ

Maak je genealogie compleet met DNA

Stel uw vragen op ons forum

20 commentaren

heel mooi initiatief die heel behulpzaam kan zijn …. enkel nog ontdekken hoe het precies moet ingevoerd worden


Een hele stap voorwaarts. Nu nog afwachten of die aangeboden service ook gebruiksvriendelijk is. Niet tegenstaande “Proficiat Geneanet”.


Het vervolg bekijken