Geneanet > Infobronnen > Blog

Stadsarchief Amsterdam koopt het archief van uitvinder en schilder Jan van der Heyden

Gepost door Jean-Yves op 9 feb. 2020
 

Crisis, er staat een grachtenpand in de fik! Van de tonnen in het magazijn tot de linnenkast op de tussenverdieping: alles in het huis wordt door de vlammen bedreigd. Het is een ramp, zij het een van overzichtelijke proporties: blussers zijn al bezig het vuur te bedwingen.

Ze maken gebruik van een handig, nieuw brandspuitsysteem, ontwikkeld door de beroemde schilder en entrepreneur Jan van der Heyden. Dit zien we op een tekening uit 1690 die diezelfde Van der Heyden maakte ter promotie van zijn nieuwste uitvinding. De tekening is misschien wel het hoogtepunt van de Van der Heyden-verzameling die het Stadsarchief Amsterdam onlangs heeft aangekocht.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren