Geneanet > Infobronnen > Blog

Brabants archief ontvangt register met ruim 600 veroordeelde oorlogsmisdadigers

Gepost door Jean-Yves op 17 mrt. 2020

Een ‘historisch waardevol’ register met gegevens over ruim 600 veroordeelde oorlogsmisdadigers die na de oorlog in de koepelgevangenis van Breda zaten, komt woensdag in handen van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Het lag op een zolder te vergaan.

Het ziet er uit als een groot, saai, wat aangevreten ouderwets schrift. Binnenin staan lange, handgeschreven lijsten met gegevens van ruim 600 Nederlandse en Duitse oorlogsmisdadigers die tussen 18 april 1947 en 16 augustus 1957 in de Bredase koepelgevangenis terechtkwamen.

Source

6 commentaren

wil ik graag inzien


aploegaert
05-04-20

Dit zou ik graag willen zien.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren