Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Digitaal archief van 62 jaar Zenderstreeknieuws bij Historische Kring IJsselstein (HKIJ)

Gepost door Jean-Yves op 3 mrt. 2020

Dankzij een gift van 12.820 euro van het Roest Crollius Fonds (RCF) kreeg de Historische Kring IJsselstein (HKIJ) de mogelijkheid het archief te digitaliseren, met name 33.000 pagina’s Zenderstreeknieuws vanaf de eerste jaargang.

De lokale krant – soms ten onrechte afgedaan als ‘plaatselijk sufferdje’ – is volgens Bart Rietveld en Hans Pillen van de HKIJ van onschatbare waarde voor de stad. “Het is lokaal immaterieel erfgoed. Het geeft vanaf 1958 in woord en beeld een kijkje in de moderne geschiedenis en ontwikkelingen in de stad.”

Source

1 commentaar

Gefeliciteerd met deze vooruitgang van de Historisch Kring IJsselstein, gelijktijdig wil gebruik maken van de mogelijkheid om jullie te vragen of er informatie te vinden is over mijn grootvader, dat was; Cornelis van der Horst geb. 6-9-1873, gehuwd 19-01-1896 en overleden 2-10-1953. b.v.b. hartelijk dank.

Edit Geneanet : Hier die vraag stellen heeft geen zin. U kunt die vraag beter via hun site stellen.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren