Geneanet > Infobronnen > Blog

Red Star Line zoekt brieven van vroege Vlaamse landverhuizers voor nieuw onderzoek

Gepost door Jean-Yves op 3 mrt. 2020

Het Red Star Line Museum start een zoektocht naar brieven, postkaartjes en dagboeken van vroege Vlaamse landverhuizers. Het museum werkt hiervoor samen met de VUB die onderzoek doet naar de invloed van het Engels op het taalgebruik van Vlaamse migranten uit de Red Star line-periode. Het museum hoopt ook nieuwe historische verhalen te registreren en op te nemen in de vaste collectie.

Eind 19de en begin 20ste eeuw trokken heel wat Vlamingen naar de Verenigde Staten in de hoop op een beter leven. Het Red Star Line Museum en VUB-doctoraatsonderzoekster Yasmin Crombez zijn op zoek naar brieven en kaartjes die de vroege Vlaamse landverhuizers stuurden naar vrienden en familie om hen van hun avontuur op de hoogte te brengen.

Source

7 commentaren

Mijn grootvader Camiel met echtgenote Alida Braet overlijden in1918 en 1919 in Findlay Ohio.
Mijn vader Albert en zijn tweelingbroer geboren in 1917 kwamen terug en werden opgevoed door hun grootvader Bertje in Ruiselede !


bontyv
11-03-20

Mijn grootvader Bonte Lodewijk (1857-1940) was agent van de Red Star Line te Knokke, hij vergezelde de reizigers naar hun hotel in Antwerpen tot het schip vertrok, zijn broer Bonte Constant vertrok in het jaar 1885 naar Amerika;


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren