Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Neem deel aan de indexatie van de Canadese persoonsdossiers uit de Eerste Wereldoorlog

Gepost door Jean-Yves op 27 apr. 2020

Nodigen wij u uit om vanaf 1 tot 10 mei 2020 deel te nemen aan de indexatie van de persoonsdossiers van de Canadezen in de Eerste Wereldoorlog.

Meer dan 600.000 mannen en vrouwen waren vrijwilligers, als soldaat, verpleegster of aalmoezenier, in de Canadian Expeditionary Force (CEF) gedurende de Eerste Wereldoorlog (1914-1918).

Om deel te nemen klikt u op ‘Projecten’ in de menubalk en vervolgens kiest u voor ‘Gemeenschappelijke indexatie’. Selecteer dan de verzameling ‘Dossiers van het Canadees personeel tijdens de Eerste Wereldoorlog’, geef op hoeveel tijd u hieraan kunt besteden, en klik daarna op ‘De indexatie beginnen’.

Hier klikken om deel te nemen aan deze indexatie

2 commentaren

Ik ben het volledig met Bob eens, ook is het bij sommige documenten verplicht om bijvoorbeeld een voor- of achternaam in te vullen. Echter is deze soms of niet aanwezig, niet leesbaar of niet herkenbaar. Dat maakt het indexeren moeilijk en niet meer accuraat…


Prima initiatief. Het is wel vervelend dat, van het moment dat de achternaam wordt ingevuld, automatisch ook deze naam bij de vader wordt ingevuld, hoewel die niet vermeld staat in het document. Daarnaast lijkt het niet mogelijk om achteraf reeds behandelde documenten opnieuw in te zien of aanpassingen te maken. Mvg, Bob Salsmans

Edit Geneanet : Bedankt voor uw feedback.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren