Van 28 September tot 4 Oktober 2020 is de Geneanet Digitale Bibliotheek gratis toegankelijk voor iedereen. Goed onderzoek !
Meer weten
Geneanet > Infobronnen > Blog

Eeuwenoude kaart Goeree-Overflakkee teruggevonden

Gepost door Jean-Yves op 7 aug. 2020

Bij het Nationaal Archief is een kaart uit 1585 van de polder Dirksland op Goeree-Overflakkee teruggevonden. De bijzondere kaart werd ooit onterecht aangemerkt als duplicaat en verdween daardoor uit beeld. Vermoedelijk belandde hij in de jaren zeventig in een la met dubbele exemplaren.

Tijdens het voorbereiden van de digitalisering van een deel van de kaartencollectie van het Nationaal Archief werd de verloren gewaande kaart recent teruggevonden. De kaart van Goeree-Overflakkee wordt gedigitaliseerd en zal naar verwachting over een half jaar online in detail te bekijken zijn.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren