Drukkerij Strobbe schenkt omvangrijk archief aan Izegems stadsbestuur

Gepost door Jean-Yves op 7 okt. 2020

Het Izegemse stadsarchief krijgt een omvangrijke schenking van de voormalige Drukkerij Strobbe. De schenking omvat meer dan twintig vierkante meter archiefmateriaal, met een collectie blokkalenders, het archief van scheurkalender De Druivelaar en de Franstalige tegenhanger Le Sablier, eigen drukwerk, drukwerkmodellen, het bedrijfs- en fotoarchief en een grote collectie affiches.

“Drukkerij Strobbe zorgde meer dan 120 jaar voor het drukwerk van heel wat Izegemse bedrijven en verenigingen. Daardoor is dit historisch bedrijfsarchief zeer belangrijk en geeft het een ruim beeld over het socio-economisch leven van onze stad.”

Source

2 commentaren

Als oud werknemer bij de drukkerij Strobbe vind ik het fijn dat het rijke archief van de drukkerij Strobbe in goede handen is terecht gekomen en zo voor de volgende generaties bewaard zal blijven.


Mooi gebaar proficiat aan de familie ! Wat is er geworden van de drukmachines en de diverse stijlen van loden letters ? Hopelijk laat stad Izegem dat nog zien in een nieuw museum om toch maar de vele-jaren inzet van de familie Strobbe voor bvb ‘De Druivelaar’ te herinneren ?


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren