Bent u verwant met Jacqueline Govaert ?

Gepost door Jean-Yves op 26 okt. 2021

Jacqueline Govaert (Kaatsheuvel, 20 april 1982) is een Nederlandse zangeres die bekend werd als frontvrouw van de pop/rockband Krezip.

Zoals meer muzikanten begon Govaert op de blokfluit. Ze wilde vervolgens viool leren spelen. Dat vonden haar ouders geen goed idee: “Ga piano leren, daar kun je bij zingen.” Govaert hoorde bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie, net als klasgenoten Danny Vera en Floor Jansen, te Tilburg. Ze was al vroeg bezig met muziek, op de middelbare school (muzische afdeling Koning Willem ll College Tilburg) zat ze in de in 1997 opgerichte band Krezip. Ze was het boegbeeld van de band, ze schreef de liedjes, zong en speelde piano. In oktober 2003 zong Govaert een duet met Thé Lau in het VARA-programma Kopspijkers.

Stamboom van Jacqueline Govaert

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren