5 nieuwe opties voor Geneanet-DNA’s tweede verjaardag !

Gepost door Jean-Yves op 12 feb. 2022

Geneanet DNA viert deze maand haar tweejarig bestaan ! Een paar mooie nieuwe opties zijn verschenen in de laatste weken, en deze verjaardag is het ideale moment om ze aan u voor te stellen.

Voorouders in suggesties voor verwanten met gedeeld DNA

In augustus kondigden wij een belangrijke nieuwe optie binnen Geneanet-DNA aan, gedeelde DNA-verwanten. Aan het einde van 2021 voegden wij daar een nieuwe optie aan toe, waarmee u eenvoudig en snel kunt controleren of uw stamboom namen en/of plaatsen bevat gelijk aan die van uw DNA-verwanten. Om deze lijst te zien selecteert u een DNA-verwant, klikt u op ‘Opties’, en vervolgens op ‘Sporen van gemeenschappelijke afkomst’.

Een menu verschijnt met een lijst van namen en/of plaatsen die u deelt met uw genetische verwant, met directe linkjes naar de stamboom van uw verwant.

Met deze optie kunt u nog verder komen in uw genealogische zoektocht naar voorouders die u met uw DNA-verwant deelt !

Verbeterde sorteer- en filteropties

Uw lijst met DNA-overeenkomsten is verrijkt met nieuwe sorteer- en filteropties, waarmee u eenvoudiger interessante DNA-verwanten kunt vinden voor verder onderzoek. Het is nu mogelijk om de lijst te sorteren op het aantal segmenten en op de langste segmenten.

Nieuwe filters werden toegevoegd voor een beter inzicht binnen de lijst gebaseerd op de totale grootte van alle segmenten van het DNA in centiMorgans (cM, de minimum grootte in minstens één segment, en het minimum aantal SNPs (single-nucleotide polymorphisms) in minstens één segment).

Tot slot werd er een zoekoptie toegevoegd waarmee u de DNA-verwanten kunt filteren op achternaam, voornaam, bijnaam, of Geneanet-gebruikersnaam.

Gedetailleerde gegevensexport

Om verder te kunnen komen in uw onderzoek, kunt u nu ook een gedetailleerd bestand in CSV-formaat (comma separated values) downloaden met de data betreffende de segmenten van al uw DNA-verwanten. Klik op de knop ‘Exporteer deze data in CSV-formaat’, welke u vindt onderaan elke bladzijde van de lijst.

Het bestand bevat de navolgende informatie : DNA-overeenkomst identificatie, openbare naam, plaatser van het DNA, chromosomen, begin segment, einde segment, aantal SNP’s, lengte in cM, type segment (identiek, half identiek, of gedeeld met meerdere personen).

Geneanet-DNA biedt u haplogroepen en een chromosoombrowser. Als u uw DNA-profiel nog niet heeft geïmporteerd (gratis), klik dan op de knop hieronder en doe nieuwe ontdekkingen !

Geneanet DNA

Stel uw vragen op ons forum

3 commentaren

Ik heb mijn stamboom uitgewerkt tot 1700 en van de nazaten heb ik ook enige foto’s , recent, maar ergens is er wel ” iets ” dat er toch overeenkomsten zijn ; mijn dochter heeft zichtbaar gelijkenissen met een andere , die zogezegd geen dichte familie is . Evengoed langs een andere tak , ook geen familie , zeggen dat mijn kinderen , jonger , gelijkenissen hadden met kinderen van familieleden , en daar is dan DNA vergezocht ? Ergens niet , maar wel baanbrekend .


prima werk/ gefeliciteerd !!


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren