Vergeet nooit een verjaardag met Geneanet meldingen !

Gepost door Jean-Yves op 30 mrt. 2022

Vergeet u weleens de verjaardag van een naaste ? Ook als het antwoord nee is, de Geneanet-optie verjaardagsmeldingen maakt het mogelijk om niemand meer te vergeten, ook niet uw verre neven en nichten.

Om de meldingen in te stellen, klikt u op de naam van uw account rechts bovenin het scherm, en kiest u voor “Nieuwsbrieven”.

U komt dan op het scherm van de Geneanet nieuwsbrieven. Laten we twee van de opties eens nader bekijken :

1. Verjaardagsmeldingen

Met verjaardagsmeldingen ontvangt u meldingen via e-mail van iedere verjaardag binnen uw familie. U kunt de graad van verwantschap instellen met behulp van het keuzemenu : van naaste verwanten (ouders, kinderen, parter) tot alle personen in uw stamboom (voor zover er geen overlijdensdatum werd ingevoerd, en geboren in de laatste 110 jaar).

U kunt ook meldingen ontvangen uit een stamboom waartoe u bent uitgenodigd (bijvoorbeeld als u zelf geen stamboom heeft ingevoerd, en u regelmatig de stamboom van een andere gebruiker bekijkt als gast of beheerder) via het bovenste keuzemenu, om zo op de hoogte te blijven van verjaardagen van personen onder uw contacten.

Tot slot kunt u de frequentie van deze meldingen instellen. De opstelling van deze schermen is pas geleden herzien en aangepast, dus aarzel niet om ze te gebruiken : een verjaardag vieren van een naaste of een verre neef of nicht is altijd plezierig !

2. Familiemeldingen

Dit system is alleen handig als u gast of beheerder bent van een stamboom van een andere gebruiker : het stuurt u binnen 10 dagen een melding wanneer er een geboorte, partnerschap (geregistreerd partnerschap, verloving, huwelijk), of overlijden werd ingevoerd in de ingestelde stamboom, hetgeen u toelaat om in bijna realtime op de hoogte te blijven van evenementen die plaatsvinden binnen uw familie.

Ook hier kunt u de graad van verwantschap instellen, met behulp van het keuzemenu onderin het scherm.

Verjaardagsmeldingen en Familiemeldingen zijn een mooie manier om in contact te blijven met uw familie !

Stel mijn verjaardagsmeldingen in

Stel uw vragen op ons forum

2 commentaren

ja natuurlijk is dat handig. Mvgr


hartelijk dank voor de herinnering, wordt soms wel eens vergeten


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren