Bent u verwant met Sven Kramer ?

Gepost door Jean-Yves op 19 apr. 2022

Sven Kramer (Heerenveen, 23 april 1986) is een Nederlands langebaanschaatser. Hij is drievoudig olympisch kampioen op de 5000 meter, enkelvoudig olympisch kampioen ploegenachtervolging, negenvoudig wereldkampioen allround en tienvoudig Europees kampioen allround.

Daarnaast werd hij achtmaal wereldkampioen op de 5000 en vijfmaal op de 10.000 meter. Hij werd ook achtmaal wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Hij is de zoon van voormalig langebaanschaatser Yep Kramer. Kramer zou zijn debuut maken in seizoen 2003/2004 op de NK afstanden in Heerenveen waar hij zou uitkomen op de 5000 meter, maar twee dagen daarvoor brak hij zijn enkel na een val van de trap. Tijdens dat kampioenschap verbleef hij in het ziekenhuis op een kamer met Rintje Ritsma, die zijn enkel had gebroken bij het kite-surfen.

Stamboom van Sven Kramer

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren