Bent u verwant met Loïs Lane ?

Gepost door Jean-Yves op 31 mei 2022

Loïs Lane is een Nederlandse band rond de zussen Suzanne en Monique Klemann. In de Verenigde Staten is de band, om juridische redenen, bekend onder de naam Lois L.

Loïs Lane werd in 1984 door Monique, haar toenmalige vriend Tijn Touber en door Evert Abbing opgericht. De band is genoemd naar de stripfiguur Lois Lane, de vriendin van Superman. De oorspronkelijke achtergrondzangeres Angela verliet in 1985 de band en werd vervangen door Moniques oudere zus Suzanne. In 1987 werd de band finalist in de Grote Prijs van Nederland en werd hen een platencontract aangeboden bij WEA. De debuutsingle Break it up verscheen eind lente 1987 en kreeg een hoop aandacht van de Nederlandse media. De single bleef echter steken in de tipparade.

Stamboom van Loïs Lane

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren