Tien goede redenen om uw stamboom op Geneanet te publiceren

Gepost door Jean-Yves op 14 mei 2022

U komt vaak op Geneanet en bezoekt vele stambomen, omdat u weet wat een sterk punt van de site is : 7 miljard voorouders zijn er geïndexeerd. Deze rijkdom bestaat dankzij al diegenen die de sprong waagden om hun stamboom te publiceren. Dus… waarom op uw beurt niet uw stamboom publiceren ? Hieronder tien goede redenen om uw stamboom in te voeren.

Als er slechts één argument zou zijn – een belangrijke – dan is het wel dat het samenstellen en publiceren van uw stamboom op Geneanet gratis is ! Geneanet heeft wereldwijd al meer dan één miljoen mensen de mogelijkheid gegeven om hun stamboom samen te stellen en te delen. U behoudt het eigendom over uw data en de documenten die u deelt. Geneanet respecteert uw werk.

Waarom uw stamboom publiceren op Geneanet ?

1. Maak een backup van uw onderzoek in een paar klikken. Vergeet uw papieren en mappen, moeilijk te classificeren, moeilijk te actualiseren. Op het internet wordt alles meteen opgeslagen, en u kunt uw data aanpassen wanneer u dat wilt. Geneanet maakt iedere nacht een backup, dus geen beveiligingszorgen – u kunt rustig slapen !

2. Werk aan uw stamboom waar u ook bent. Niets is handiger dan uw favoriete apparaat : een smartphone, tablet, of computer. Niet nodig om documenten mee te slepen, u heeft uw stamboom altijd onder handbereik, en u kunt data toevoegen of aanpassen waar en wanneer u maar wilt.

3. Deel uw ontdekkingen. Of u nu speciale toegang tot uw stamboom aan naaste familie wilt geven (om vanwege privacy verborgen data te kunnen bekijken, en/of hen deel te laten nemen in het invoeren van data), of aan de gehele gemeenschap van genealogen, vrienden of verre familie ; Geneanet staat u toe om zelf te kiezen hoe lang zij speciale toegang hebben, en welke rechten zij wel en niet hebben binnen uw stamboom.

4. Verrijk uw werk. Met zoveel mooie opties beschikbaar, krijgt uw stamboom plots een totaal nieuwe dimensie : toevoegen van allerlei soorten foto’s, afdrukken van stambomen, lijsten en tabellen, kaarten, verwantschapsberekeningen, alles in een paar klikken !

5. Vergeet nooit verjaardagen. Geneanet stuurt u een verjaardagsmelding voor ieder lid van uw familie, dichtbij of veraf. De verjaardagsmeldingen zijn geheel in te stellen.

6. Contact met nieuw gevonden familie. U zult waarschijnlijk uw volle neven kennen, of wellicht zelfs enige achterneven, maar met een stamboom op Geneanet wordt het mogelijk om ook verdere neven te vinden (tot in verre takken) dankzij het kunnen zoeken op verwanten. Contact met hen over uw familie maakt uw zoektocht vruchtbaar, en waarom geen familiereunie organiseren !

7. Breidt uw stamboom uit dankzij wederzijdse hulp. Andere enthousiaste genealogen op Geneanet kunnen spontaan contact met u opnemen om u te helpen in uw onderzoek, uit pure onbaatzuchtigheid of omdat zij familie van u zijn. Het is niet ongewoon om op deze manier belangrijke ontdekkingen te doen : de onbekende foto van een voorouder, een anekdote doorgegeven van generatie op generatie, een complete familietak, etc. En als uw stamboom nog niet compleet is… bedenk dan dat hij dat wellicht nooit zal blijken te zijn, want zolang als er archieven zijn (of genealogen), is er hoop : blijf er niet over nadenken, maar verhoog uw kansen om de muren binnen uw onderzoek te doorbreken door uw stamboom spoedig te publiceren !

8. Vereeuwig uw werk. Geneanet kan uw stamboom zelfs na uw overlijden bewaren als u dat wenst, dankzij het instellen van uw ‘genealogische testament’. U kunt zelfs een bericht achterlaten voor uw nabestaanden.

9. Versnel uw onderzoek en verbeter uw stamboom. Dankzij meldingen en overeenkomsten werkt Geneanet voor u, en ontvangt u een bericht wanneer er nieuwe data aan de site werden toegevoegd. Deze krachtige opties vertellen u over voorouders waar u geen weet van had (soms met hele takken van meerdere generaties), maar ook over missende data van personen in uw stamboom (datums, plaatsen, gebeurtenissen, aantal kinderen). En laten we vooral de optie om mogelijke fouten op te sporen in uw stamboom niet vergeten.

10. Vindt beroemde familie. U kunt automatisch uw stamboom vergelijken met alle stambomen van de beroemdheden opgenomen in Geneastar (meer dan tienduizend !), wellicht wordt u verrast …

Begin met uw stamboom !

Of importeer een GEDCOM-bestand uit uw genealogische programma

2 commentaren

Mijn stamboom is een familieverhaal.


Vind ik leuk


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren