Geneanet op het Famillement 2022

Gepost door Jean-Yves op 29 jun. 2022

Afgelopen zaterdag 25 juni 2022 was Geneanet (hoofdsponsor)aanwezig op het Famillement 2022 te Amsterdam. Het grootste evenement in Nederland op het gebied van genealogie. Verdeeld over twee stands, in het DeLaMar Theater en het Amsterdams Archief, werd Geneanet door 5 personen vertegenwoordigd.

Al snel na de opbouw van de stands kwamen nieuwsgierige bezoekers een kijkje en praatje maken. Naast een uitleg van de mogelijkheden binnen het programma van Geneanet, werden er ook vragen en problemen van gebruikers opgelost, waarbij sommige gebruikers regelmatig verbaasd waren over het bestaan van sommige opties. Een leerzame dag dus.

Gedurende de gehele dag werden er lezingen gehouden door genealogen over hun eigen stamboom, verenigingen, experts op het gebied van DNA, en vele anderen over aan de genealogie verwante onderwerpen.

In de loop van de middag werd er in de Wim Sonneveld zaal, voor een publiek van circa 80 belangstellenden, ook een lezing over Geneanet gehouden. In 30 minuten tijd schoten er vele afbeeldingen van de site voorbij, dus in een vrij kort tijdbestek. De lezing had dan ook de toepasselijke naam ‘Geneanet in vogelvlucht’. Voor eventuele vragen kon men na afloop terecht bij de medewerkers aan de stand.

Het bleef mede daardoor nog tot laat in de middag druk, na een middag van een continu komen en gaan van bezoekers aan de stand.

De mogelijkheid voor de bezoekers om de nieuwste toevoegingen aan onze Nederlandse collecties te ontdekken: indexen (+ 150 miljoen personen), prentbriefkaarten (+ 40.000), Geneanestar ( (200 stambomen), alsmede onze nieuwe stamboom gerelateerd aan de vissersramp Paesens-Moddergat : https://gw.geneanet.org/vissersramp1883?lang=n

Wij bedanken alle bezoekers aan onze stand voor hun komst, hun positieve inbreng, en hun vertrouwen in Geneanet.

Het volgende Famillement zal ergens in 2024 plaatsvinden… mis het niet !

6 commentaren

beetje ver voor mij spijtig


Hét evenement van het (twee) jaar voor stamboomjunkies. Bedankt organisatoren!! Indien mogelijk bij volgend Famillement op 1 locatie.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren