Geneanet stambomen worden opgenomen in de Ancestry zoekmachine

Gepost door Geneanet op 20 jun. 2022

Geneanet stambomen zullen in juli 2022 worden geïndexeeerd op de Ancestry.com website. Misschien komt u wel in contact met uw Amerikaanse verwanten !

Zoals we in september 2021 aankondigden, zullen de Geneanet stambomen dan nu binnenkort worden opgenomen in de Ancesrty zoekmachine. Dit was al het geval voor zoekmachines als Google of Bing.

Als eenzoekopdracht wordt gedaan op Ancestry, met bijvoorbeeld de achter- envoornamen, dan zullen Ancestry-gebruikers een lijst kunnen zien vanstambomen op Geneanet. De gebruiker dient daarna Geneanet te bezoekenom de stambomen volledig in te kunnen zien.

Dit isprecies dezelfde procedure als wanneer u een zoekopdracht doet in dezoekmachine van Geneanet zelf.

Dezoekresultaten die getoond worden op Ancestry zijn echter ietsanders. Geneanet toont alle personen die openbaar zichtbaar zijn inde stambomen; op Ancestry worden de volgende resultaten niet getoond:

  • alle half-verborgen of op privé ingestelde personen (standaard, personen geboren in de laatste 100 jaar);
  • alle openbare personen zonder overlijdensdatum die werden geboren in de laatste 100 jaar.

Deze indexering stelt verwanten via Ancestry in staat om uw stamboom te vinden. Een goede gelegenheid om in contact te komen met daarvoor onbekende verwanten overal ter wereld, en om nieuwe takken te ontdekken.


Let op: als u om welke reden dan ook geen gebruik wilt maken van deze indexering, dan is het mogelijk om dat uit te sluiten. Het enige dat u dan dient te doen is klikken op ‘Stamboom’ in de menubalk, kiezen voor ‘Instellingen’ gevolgd door het tabje ‘Geavanceerde opties’, en het vakje aan te vinken onderin het scherm :

13 commentaren

Jan heeft gelijk : leer eens begrijpend lezen !

Personen opzoeken op Geneanet via de zoekmachine van Ancestry heeft geen echte voordelen voor de gebruikers van Ancestry, daar alle op Geneanet openbaar zichtbare personen jonger dan 100 jaar niet in die indexen zichtbaar worden, vanwege de strengere privacyregels van Ancestry zelf.
Ancestryleden kunnen dan dus beter Google oi.d. gebruiken, want die geeft wel die personen.

Zelf logisch nadenken is blijkbaar tegenwoordig ook al erg moeilijk, en daarom roepen we gewoon anderen na als een stel schapen !?

En dan die opmerking over ‘hapje voor hapje worden opgeslokt’ : de stambomen blijven op Geneanet zelf staan, en worden dus niet naar de servers van Ancestry overgeplaatst. Slokken Google en Bing dan ook al jaren Geneanet op, want die leveren feitelijk de zelfde dienst als deze nieuwe zoekoptie op Ancestry ??


Geneanet stambomen worden geïndexeerd op Ancestry, maar niet omgekeerd. Zoals Sanneke Cassiman zegt, geen eerlijke ruil.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren