Bent u verwant met Dieuwertje Blok ?

Gepost door Jean-Yves op 12 jul. 2022

Dieuwer Sarah (Dieuwertje) Blok (Nederhorst den Berg, 8 augustus 1957) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

Na haar mavodiploma te hebben gehaald doorliep Blok in korte tijd met succes de havo. Nadat ze een jaar bij platenmaatschappij VIP Records had gewerkt werd ze fotoredacteur op de fotoredactie van het KRO-programmablad TV Studio. In 1980 werd ze omroepster voor de KRO. Ze presenteerde Sport op Maandag en KRO’s Middageditie. Na een openhartig artikel in Vrij Nederland, waarin ze over haarzelf schreef en verklaarde atheïst te zijn, stapte ze over naar de VARA, waar ze Filmnieuws en Zomertijd presenteerde, en met Ati Dijckmeester en Marjolijn Uitzinger het programma Drie vrouwen, naar een idee van Marcel van Dam. Eind jaren tachtig volgde een periode bij de commerciële omroep RTL-Véronique. Toen haar talkshow abrupt van het scherm werd gehaald, spande ze een rechtszaak aan tegen RTL 4 (opvolger van RTL-Véronique) die haar 150.000 gulden opleverde.

Stamboom van Dieuwertje Blok

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren