Enige nieuwe eenvoudigere menu’s voor uw zoekopdrachten op Geneanet

Gepost door Jean-Yves op 2 aug. 2022

Genealogische Bibliotheek, indexen van genealogische verenigingen, familiefoto’s, begraafplaatsen, registers… het kan ingewikkeld zijn om uw weg te vinden in de vele data op Geneanet. Wij hebben de menu’s vereenvoudigd, hetgeen u zou moeten helpen om sneller te kunnen vinden wat u zoekt.

Wat is er veranderd ?

  • Rode pijlen : De namen van de menu-opties zijn aangepast
  • Groene pijlen : De gehele sectie is opgenomen in een nieuwe menu-optie
  • Blauwe pijlen : De zoekoptie is opgenomen in een ander menu (de secties van de gezamenlijke projecten staan nog steeds in hetzelfde menu)

Sommige menu-opties kregen een andere naam

Sommige menu-opties kregen een andere naam om twijfels weg te nemen. De optie “Database doorzoeken” heet nu “Alle data”, omdat u hiermee kunt zoeken in alle data binnen Geneanet collecties, inclusief archiefdocumenten, begraafplaatsen en gedenkstenen, etc.

Sommige menu-opties werden gesplitst of gereorganiseerd

De menu-opties “Indexen van genealogische verenigingen”, “Indexen” en “Registers” zijn samengevoegd in “Archieven en documenten”. Nu hoeft u slechts een naam in te voeren en u krijgt een resultaat, met of zonder afbeelding, gratis of via Premium (dit wordt duidelijk aangegeven).

Het zoekscherm is ook aangepast : de optie om een partner van Geneanet te selecteren is verplaatst naar de onderzijde van het scherm, en er is een optie toegevoegd om Premiumdata niet te tonen in de resultaten.

De belangrijkste aanpassing is het splitsen van de menu-opties onder “Projecten”. Tot nu toe was er een zoekoptie en een beschrijving van de gezamenlijke projecten beschikbaar onder één menu. Deze twee onderdelen zijn nu gesplitst : de zoekoptie is nu opgenomen in het menu “Zoek” (“Archieven en documenten” en “Begraafplaatsen en gedenkstenen”), en de beschrijvingen van de gezamenlijke projecten blijven te vinden onder het menu “Projecten”. Dit wordt aangegeven door de blauwe pijlen op de schermafdruk.

In het menu “Projecten” is de menu-optie “Indexen” verwijderd, omdat deze al beschikbaar is onder de menu-optie “Alle projecten”.

De menu-optie “Heraldiek” is verplaatst naar het menu “Infobronnen”.

De functies zelf zijn niet aangepast. Uw stambomen, archiefdocumenten, familiefoto’s, etc., zijn onveranderd gebleven.

Wij hopen dat deze aanpassingen u zullen helpen om de genealogische informatie die u zoekt makkelijker te kunnen vinden.

Stel uw vragen op ons forum

4 commentaren

Vandaag de tijd genomen om eea is te bekijken en door te lezen. Heb het als duidelijk ervaren. Dank jullie wel.


Fijne verbetering, is nu makkelijker om gerichter te zoeken naar onder meer document


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren