Geneanet DNA: voorzie uw overeenkomsten van een aantekening !

Gepost door Jean-Yves op 22 aug. 2022

Als u in de afgelopen dagen in Geneanet DNA uw lijst met overeenkomsten heeft bekeken, dan heeft u het wellicht al opgemerkt : enige nieuwe opties werden toegevoegd ! In deze blog zullen wij deze nader uitleggen.

Verbeterde lay-out en meer informatie

De lijst met overeenkomsten is versimpeld voor een betere leesbaarheid. Indien gemeenschappelijke voorouders werden gevonden, dan worden deze nu weergegeven onder de graad van de relatie (dichte of verre verwantschap), en de groene, gele en rode bolletjes voor de mate van zekerheid werden vervangen door verticale balkjes om de duidelijkheid te verbeteren.

Er verscheen ook nieuwe informatie in de lijst met overeenkomsten : het aantal van gedeelde segmenten en de lengte van het langste gedeelde segment, uitgedrukt in centimorgans (cM). Een knop ‘Toon DNA relatie’ geeft u de mogelijkheid om de pagina met meer gedetailleerde informatie in te zien.

U kunt nu ook elke overeenkomest van een aantekening voorzien

Het is nu mogelijk om een aantekening toe te voegen aan elke gevonden DNA-overeenkomst door te klikken op ‘Aantekening toevoegen’ in de rechter kolom van de lijst met DNA-overeenkomsten of op de pagina met de DNA-details. Deze aantekeningen zijn alleen voor u zichtbaar, en u kunt ze uiteraard wijzigen of verwijderen wanneer u wilt. Met deze optie kunt u aanvullende informatie invoeren over verwanten tijdens het doornemen van de lijst !

Aarzel niet om trefwoorden op te nemen in de aantekeningen, om ze later eenvoudiger terug te kunnen vinden. Bijvoorbeeld : als u ‘Zwitserland’ invoert voor uw Zwitserse verwanten, dan kunt u uw aantekeningen daar op filteren.

Vind uw aantekeningen

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw aantekeningen bij de DNA-overeenkomsten te lezen of aan te passen. Een aantekening is zichtbaar op zowel uw lijst met DNA-overeenkomsten (klik op ‘Bekijk aantekening’) als op de pagina met de details van de verwant. Een filter is beschikbaar onder de knop ‘Filteren’ rechts boven de lijst met DNA-overeenkomsten, waarmee u in staat wordt gesteld om alleen de DNA-overeenkomsten te zien met een aantekening. U kunt ook zoeken op een bepaald trefwoord middels de knop ‘Zoek’.

Als laatste kunt u nu ook uw lijst met DNA-overeenkomsten exporteren als CSV-bestand, inclusief uw antekeningen, alsmede naam, geslacht, gebruikersnaam van de gebruiker die het profiel importeerde, etc. Als een overeenkomst is gelinkt aan een stamboom, dan wordt er tevens een URL vermeld. En uiteraard ook de graad van zekerheid (hoog, middel, laag), het type verwantschap (dichte of verre verwantschap), het percentage en de cM van gedeeld DNA, het aantal gedeelde segmenten, de lengte van het langste gedeelde segment in cM, en zelfs de datum waarop de overeenkomst werd geïmporteerd. Gebruik externe opties voor een diepere analyse ! De link voor de export naar CSV-formaat vind u links onderaan elke pagina van de lijst met overeenkomsten.

Veel geluk geluk met uw ontdekkingen !

Geneanet DNA

Stel uw vragen op ons forum

2 commentaren

ik heb mijn DNA nog niet laten testen.


Ik heb mijn DNA op papier hoe kan ik die invoeren ?

Edit Geneanet : Een DNA-profiel kunt u niet handmatig invoeren.
Voor de DNA-profielen die u op Geneanet kunt importeren : zie ‘Hulp en FAQ’ onder ‘DNA’ op de site.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren