Bent u verwant met Corry Brokken ?

Gepost door Jean-Yves op 20 sep. 2022

Cornelia Maria (Corry) Brokken (Breda, 3 december 1932 – Laren (Noord-Holland), 31 mei 2016) was een Nederlands zangeres, radio- en televisiepresentatrice en juriste (advocate en daarna rechter). Met een eerste plaats op het Eurovisiesongfestival van 1957 was ze de eerste Nederlandse die deze plek wist te bereiken. Ook won ze twee Edisons, in 1963 en in 1995.

Corry Brokken debuteerde in 1952 op de Nederlandse radio met het liedje I Apologize. Twee jaar later bracht ze haar eerste plaat uit. In 1956 vertegenwoordigde ze Nederland voor de eerste keer op het Eurovisiesongfestival. Het lied Voorgoed Voorbij won niet (de uitslag van de stemming was in dat jaar geheim, alleen de winnaar werd bekendgemaakt). Een jaar later won ze het Eurovisiesongfestival met het lied Net als toen (een compositie van Willy van Hemert). Ook in 1958 vertegenwoordigde ze Nederland; met Heel de Wereld werd ze 9e (gedeeld laatste).

Stamboom van Corry Brokken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren