Bent u verwant met Loes Luca ?

Gepost door Jean-Yves op 18 okt. 2022

Louise Diana Wilhelmina Catharina (Loes) Luca (Rotterdam, 18 oktober 1953) is een Nederlands actrice en comédienne die bekend is van onder meer Nénette et les Zézettes, Het Klokhuis, Ja zuster, nee zuster en de nieuwe versie van ‘t Schaep met de 5 pooten.

Luca groeide op aan de Vlietlaan in Rotterdam. Op haar zeventiende wilde Luca naar de Academie voor Expressie, maar ze werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar mulo had. Daarop vertrok ze voor een jaar naar Frankrijk als au pair. Bij terugkomst werd ze wél aangenomen. Ze is officieel docent dramatische vorming, maar het theater trok meer dan de klas. Met haar energieke, rappe stijl heeft ze meer dan 65 theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan.

Stamboom van Loes Luca

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren