Resultaten van ons “Bewaar onze graven”-weekeinde

Gepost door Jean-Yves op 15 mei 2023

Velen van u namen deel aan de “Bewaar onze graven”-weekeinde, waarvoor onze hartelijke dank ! Wij zetten graag de schijnwerpers op dit project en haar deelnemenrs overal ter wereld.

Grafstenen met hun namen, datums en andere inscripties zullen op een dag verdwijnen. Dit is meestal eerder dan later in Europa, waar overvolle begraafplaatsen en kerkhoven dagelijks pas geruimde graven aan andere families verhuren. Om deze belangrijke erfenis te redden en het voor iedereen mogelijk te maken om graven van voorouders te kunnen vinden, lanceerde Geneanet in 2014 het “Bewaar onze graven”-project. Het doel ? Om de grafstenen en de inscripties daarop te fotograferen en ze te bewaren door ze te publiceren op Geneanet, waar zij geïndexeerd worden en beschikbaar zijn voor iedereen. Dankzij u zijn al meer dan 5 miljoen graven bewaard !

Omdat we samen meer kunnen, vroegen wij u om van 12 tot 14 mei deel te nemen aan ons “Bewaar onze graven”-weekeinde. Duizenden van u gaven gehoor aan onze oproep, en meer dan 97.000 foto’s van graven uit 25 landen werden geïmporteerd op Geneanet. Bravo en dank aan alle deelnemers !

Lijst van begraafplaatsen per land

Was het voor u niet mogelijk om deel te nemen afgelopen weekeinde ? Geen zorg, want het project loopt het gehele jaar door. Op dit scherm vindt u de informatie : https://nl.geneanet.org/een-begraafplaats-voor-het-nageslacht

U kunt vanuit huis deelnemen aan het indexeren van geïmporteerde foto’s van graven, door te kiezen voor “Graven” in onze optie “Gemeenschappelijke indexatie” https://nl.geneanet.org/indexation/

Als u een actieve deelnemer bent van “Bewaar onze graven”, of u deed een bijzondere ontdekking dankzij het project, laat het ons dan weten in de comments, en vermeldt ook waar u foto’s maakte.

Wellicht heeft u nog niet deelgenomen aan ons “Bewaar onze graven”-project ? Bekijk onze video :

Enkelen van u namen contact met ons op om te melden dat de Geneagraves-app niet zou werken in de laatste Androidversies. Dit probleem is inmiddels verholpen en een update is nu beschikbaar. Wij danken u voor uw geduld.

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren