Geneanet > Infobronnen > Blog

De DNA-optie van Geneanet wordt stopgezet

Gepost door Jean-Yves op 20 nov. 2023

Drie jaar na de lancering van Geneanet-DNA, is het tijd om de balans op te maken. Wij hebben de moeilijke beslissing genomen om deze optie stop te zetten, die helaas niet het succes behaalde waarop wij hoopten.

Geneanet-DNA werd gelanceerd in Februari 2020, zijn tijd ver vooruit, met een grote ambitie : om een gratis universele DNA-database op te bouwen, verrijkt met stambomen.

Gratis, om de zoektocht naar iemands oorsprong te vereenvoudigen, in overeenstemming met de missie van Geneanet.

Universeel, door de mogelijkheid te bieden om DNA-profielen van meerdere bedrijven te kunnen importeren, om nog meer genetische verwanten te kunnen vinden.

Verrijkt met uitgebreide stambomen om Geneanetgebruikers te helpen hun gemeenschappelijke voorouders te vinden, een belangrijke onderscheidende factor in vergelijking met andere marktspelers.

Met deze doelen in gedachten zijn er een aantal innovatieve functies ontwikkeld (haplogroepidentificatie, een chromosoombrowser, triangulatie, etc.).

In de afgelopen jaren hebben we echter niet het succes gezien waarop we hadden gehoopt, en daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met Geneanet-DNA, om ons te kunnen concentreren op meer veelbelovende Geneanetfuncties en -diensten, die beter aansluiten bij de verzoeken van onze gebruikers. Desondanks zijn wij er trots op dat wij u gedurende bijna 4 jaar hebben geholpen verwanten over de hele wereld te vinden met de vele functies die wij hebben aangeboden.

En nu ? Twee datums om in de gaten te houden :

  • 20 November 2023 : vanaf deze datum zal het niet langer mogelijk zijn om een DNA-bestand van derden te importeren op Geneanet. U blijft echter profiteren van de Geneanet-DNA-opties, zoals gemeenschappelijke verwanten. Wij nodigen u uit om uw lijst met DNA-verwanten naar uw computer te exporteren voor de verwijdering van de optie. Voor meer informatie, zie dit artikel.
  • 20 December 2023 : De DNA-sectie van Geneanet, de opties en bijbehorende gegevens (lijst DNA-verwanten, ruwe DNA-gegevens van uw leverancier) worden permanent verwijderd.

Wij zijn bedroefd over de afsluiting van dit hoofdstuk in de geschiedenis van Geneanet. Maar we zijn enthousiast terwijl we nieuwe hoofdstukken schrijven, boordevol ontdekkingen, mer nieuwe collecties en diensten, met delen en wederzijdse hulp. Hoofstukken die met u en voor u worden geschreven.