Geneanet > Infobronnen > Blog

Bent u verwant met Katja Schuurman ?

Gepost door Jean-Yves op 17 jan. 2024

Katja Schuurman (Bunnik, 19 februari 1975) is een Nederlands actrice, zangeres en presentatrice.

Schuurman is de dochter van een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder, geboren op Curaçao. Ze is de oudere zus van de zangeres en actrice Birgit Schuurman (1977). Schuurman bezocht het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist, waar ze haar eerste ervaring opdeed met televisie toen ze speelde in de serie Uit de school geklapt (1993) van de NCRV. Na het behalen van haar vwo-diploma speelde Schuurman diverse kleine rollen voor televisieseries. Ze volgde een studie politicologie, doch die hield ze spoedig voor gezien. Haar filmdebuut was in 1996 in de Nederlandse speelfilm De zeemeerman, met medespelers als Gert-Jan Dröge.

Stamboom van Katja Schuurman

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren