Geneanet > Infobronnen > Blog

Bent u verwant met Peter Koelewijn ?

Gepost door Jean-Yves op 14 mei 2024

Peter Cornelis Koelewijn (Eindhoven, 29 december 1940) is een Nederlandse zanger, producent en radio-dj. Vanaf de jaren zestig heeft hij regelmatig hits gescoord, als uitvoerend artiest en als producent van het uitvoerend werk van andere artiesten.

Koelewijn werd geboren in Stratum (Eindhoven), in een familie van visverkopers, als Peter Cornelis Van Elewijck. Hij kreeg oorspronkelijk de naam van zijn moeder, omdat zijn vader toen nog met een andere vrouw getrouwd was. Later pas kreeg hij de naam Koelewijn. Hij kwam dit zelf pas op latere leeftijd te weten. Na de mulo en de hbs ging hij aanvankelijk werken als journalist bij de lokale krant, maar in de tussentijd begon hij zich al toe te leggen op de muziek. Koelewijn introduceerde, samen met zijn groep, onder de naam Peter en zijn Rockets de Nederlandstalige rock-‘n-roll met de boogiewoogie Kom van dat dak af, die uitkwam in 1960 en een enorm succes werd in België en Nederland. De volgende jaren brachten Koelewijn en zijn Rockets verschillende rock-‘n-roll singles uit, waaronder een single met Anneke Grönloh.

Stamboom van Peter Koelewijn

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren