Geneanet > Infobronnen > Blog

Resultaten van ons “Bewaar onze graven”-weekeinde

Gepost door Jean-Yves op 29 mei 2024

Velen van u namen deel aan de “Bewaar onze graven”-weekeinde, waarvoor onze hartelijke dank ! Wij zetten graag de schijnwerpers op dit project en haar deelnemenrs overal ter wereld.

Grafstenen met hun namen, datums en andere inscripties zullen op een dag verdwijnen. Dit is meestal eerder dan later in Europa, waar overvolle begraafplaatsen en kerkhoven dagelijks pas geruimde graven aan andere families verhuren. Om deze belangrijke erfenis te redden en het voor iedereen mogelijk te maken om graven van voorouders te kunnen vinden, lanceerde Geneanet in 2014 het “Bewaar onze graven”-project. Het doel ? Om de grafstenen en de inscripties daarop te fotograferen en ze te bewaren door ze te publiceren op Geneanet, waar zij geïndexeerd worden en beschikbaar zijn voor iedereen. Dankzij u zijn al meer dan 6 miljoen graven bewaard !

Omdat we samen meer kunnen, vroegen wij u om van 24 tot 26 mei deel te nemen aan ons “Bewaar onze graven”-weekeinde. Duizenden van u gaven gehoor aan onze oproep, en meer dan 106.000 foto’s van graven in Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk, Nederland, Italië, Zwitserland, Spanje, Verenigde Staten, Slovenië, Zweden, Groot-Brittannië en meer werden geïmporteerd op Geneanet. Bravo en dank aan alle deelnemers !

Speciale dank aan cnl2000, perudi en ingried uit Oostenrijk, aan colibri, wvandencruijce, debiscop, marchy86, pacito1, saelen3, patty64, lverbeeck en mnauts uit België, aan ogueydavidmailcom uit Zwitserland, aan hannelorehesse, gferl, mseiberling, guenter, rabebeulahne2021, haposch, lenihelene, w3traveller en cnl2000 uit Duitsland, aan bonuseventus uit Spanje, aan rjkr9999 uit Groot-Brittannië, aan wbraig uit Italië, aan averbrugge, roelofvanbeek, wiel57, mmommers en janoudegeerdink uit Nederland, aan lbmh48 uit Zweden, en aan cpetrini1, lonewalker32008, ohjoyes en shigles uit de Verenigde Staten… voor hun deelname !

Lijst van begraafplaatsen per land

Was het voor u niet mogelijk om deel te nemen afgelopen weekeinde ? Geen zorg, want het project loopt het gehele jaar door. Op dit scherm vindt u de informatie : https://nl.geneanet.org/een-begraafplaats-voor-het-nageslacht

U kunt vanuit huis deelnemen aan het indexeren van geïmporteerde foto’s van graven, door te kiezen voor “Graven” in onze optie “Gemeenschappelijke indexatie” https://nl.geneanet.org/indexation/

Als u een actieve deelnemer bent van “Bewaar onze graven”, of u deed een bijzondere ontdekking dankzij het project, laat het ons dan weten in de comments, en vermeldt ook waar u foto’s maakte.

Wellicht heeft u nog niet deelgenomen aan ons “Bewaar onze graven”-project ? Bekijk onze video :

3 commentaren

Gina de LAMPER (gdelamper)  

Deze gebruiker is een Premiumlid en profiteert van geavanceerde functies en opties : meer zoekcriteria, ongelimiteerde toegang tot de collecties, hints en e-mailmeldingen voor het vinden van nieuwe informatie over voorouders, etc.

Het Premium abonnement ontdekken

02-06-2024

Ik heb bij vorige gelegenheden ook deelgenomen en heb een reaktie gekregen van een fotograaf, die me voor de rechtbank wou dagen omdat ik het graf van zijn ouders gefotografeerd en op geneanet gezet had. Daarom ben ik een beetje weigerachtig om mij daar azn bloot te stellen. Recent las ik op internet dat het mag, graven van overledenen posten maar als er de naam van de nog levende partner op staat, dat die verwijderd moet worden.


Willy van den CRUIJCE (wvandencruijce)  

Deze gebruiker is een Premiumlid en profiteert van geavanceerde functies en opties : meer zoekcriteria, ongelimiteerde toegang tot de collecties, hints en e-mailmeldingen voor het vinden van nieuwe informatie over voorouders, etc.

Het Premium abonnement ontdekken

01-06-2024

Op het moment dat ik de foto’s aan he nemen was vernam ik dat 10- tallen graven zouden verdwijnen tegen september dit jaar. Dus net op tijd !!


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren